Het element aarde

Het element aarde

YOGA EN DE ELEMENTEN 
www.gunjezelfyoga.nl

Alles in en om ons heen is gemaakt van vijf elementen: aarde, water, lucht, vuur en ruimte (of ether). Ieder van ons draagt een combinatie van die 5 elementen in zich. Ze geven vorm en inhoud aan het leven. Het belang van de elementen komt terug in alle Oosterse en Westerse culturen en tradities, of het nu gaat om de Chinezen, de Tibetanen, de Kelten, de Maya’s, of de oude Egyptenaren.

Gunjezelfyoga biedt een reeks van 5 workshops aan. In elke workshop staat 1 van de 5 elementen centraal. De afzonderlijke workshops vormen een uitgebalanceerd programma met een combinatie van yoga, ontspanning, inspiratie en meditatie gericht op balans, kracht, plezier en innerlijke rust. De reeks van 5 workshops samen zorgt voor harmonie in alle 5 elementen in jou en je leven en geeft een krachtige impuls aan je gezondheid.

Ons doel is dat je vol energie en inspiratie naar huis gaat.

YOGA EN HET ELEMENT AARDE

Als de rug zo recht en stevig is als een boom en onze wortels tot diep in de aarde reiken, dan pas zullen we kennis maken met onze kracht en echt gevoed worden’

Judith Anodea, schrijver, 1952

Met beide voeten op ‘Aarde’ hoor je vaak, net als ‘zo stevig als een rots’. De aarde is ons dagelijkse fundament en staat voor stevigheid, vertrouwen, veiligheid, en overvloed.  Wanneer het aarde-element in balans is voelen we ons stabiel, vol zelfvertrouwen, verbonden, geconcentreerd, geduldig en hebben we een realistische, praktische instelling. Het element aarde is verbonden met het 1e chakra of mooladhara chakra, de kleur rood en het ‘ruiken’.

In de yoga en meditatie staan onze innerlijke kracht en transformatie centraal.

In prachtige yoga bewegingsreeksen zoals de aardegroet en de boom van transformatie, ademhalingstechnieken en meditatie gaan we op zoek naar balans en kracht in onszelf. We werken aan het vergroten van zelfvertrouwen en moed voor de volgende stap in je leven.